KUŘE Z VOLNÉHO CHOVU

VÝJIMEČNÁ CHUŤ

Rostu mnohem déle než běžně dostupné kuře a díky tomu
přináším lepší zážitek z kuřecího masa 

PŘIROZENÝ DENNÍ REŽIM

Spím až 9 hodin denně, to mi poskytuje dostatečný čas na
regeneraci. V každém oddělení máme dostatek přirozeného
denního světla.

POHYB NAHORU I DOLŮ 

V oddělení máme hřady a rošty - "malé prolézačky". Nepohybujeme se jen po zemi, ale máme příležitost stoupat nahoru a dolů a trénovat tak naše svaly.

VÍCE PROSTORU

Nejsem vystaveno stresu vznikajícímu při velkých koncentracích zvířat. Skupiny na naší farmě jsou nejvíce
po 1 000 brojlerech.

BEZ ANTIBIOTIK

Naše kuřata žijí v malých skupinách a v příjemném prostředí, a proto nejsou k jejich chovu potřeba žádná antibiotika ani jiné léky. Naše kuře je zdravé a jeho maso je bezpečné.

KOMPOSTUJEME

VERMIREAKTOR

Splnil se nám sen. Díky našim partnerům můžeme přímo v naší restauraci kompostovat organické zbytky z výroby, papírové ručníky, kompostovatelné obaly a další materiály, které by jinak skončili v hnědé popelnici nebo ve směsném odpadu. Slouží nám k tomu experimentální dvoumodulový vermireaktor z dílny Výzkumného ústavu zemědělské techniky v.v.i. a České zemědělské university v Praze 6. 
Děkujeme všem partnerům, kteří nám s projektem pomáhali, zejména Ing. Petrovi Plívovi, CSc., Ing. Alešovi Hančovi Ph.D. a Kokoza, o.p.s. (www.kokoza.cz).
Cyklus se uzavírá.

EKOLOGIE V PROVOZU

SPOTŘEBNÍ A ÚKLIDOVÝ MATERIÁL

Používáme bezobalové ekologické čistící přípravky a máme zavedený speciální ekologický úklidový systém od společnosti Ecolab. 

Používáme spotřební materiál od společnosti TORK,

která je členem globální skupiny SCA Svenska Cellulosa Aktiebolaget, což je skupina přistupující k ekologickému využití lesů a recyklátů k výrobě papírového programu.